Stenfasta satsar på Dorgard

Dorgard installation bolStenfasta satsar på Dorgard mot ett välkänt problem

Dorgard blev lösningen mot fastkilade och felaktigt uppställda branddörrar inom verksamheten med förbättra brandsäkerhet.

  

 

 

 

Problemet

Stenfasta och dess personal använde kilar för att hålla branddörrarna öppna bland annat eftersom de var tung och jobbiga att hantera många gånger under en arbetsdag.
I samband med en ombyggnation uppmärksammades detta problem och man började söka efter en enkel lösning som skulle göra det möjligt för dem att hålla sina branddörrar öppna säkert sätt.

Lösningen

Stenfasta sökte sig till sin säkerhetsleverantör för en produkt som skulle göra det möjligt för dem att hålla sina dörrar öppna och garantera säkerheten i händelse av brand. Lösningen kom via produkten Dorgard. Det har gjort livet mycket lättare för personalen att dörrarna kan stå uppställda på ett säkert sätt och problemet med fastkilning av dörrarna är borta.
Detta har resultarat i att det är lättare för personal som röra sig genom byggnaden, Dorgard ser till att branddörrarna stängs i händelse av brand och därmed också hjälper till att hindra spridning av eventuell brandrök.

Dorgard är en enkel och pålitlig lösning. Tillsammans med sin säkerhetsleverantör fann Stenfasta att Dorgard är en pålitlig och diskret produkt som är mycket lätt att använda, utan avbrott på en daglig basis. Dorgard drivs helt av batterier och om batterierna behöver bytas piper Dorgard för att varna personal på plats som enkelt enkelt kan byta dessa.
Dorgard reagerar på larm från tex. brandlarm och är mycket enkla att installera.

Stockholm Stadsmission erbjuder via Äldrecenter/Stenfasta helg- och veckovistelser under våren samt sommaren. Stenfasta har dom senaste åren reserverat ett par sommarveckor som rekreation/semester även för anhörigvårdare och deras närstående.